Wandelen Amsterdam en omstreken

 

 Het land van Anna Haen

Kom tot rust en verken de omgeving. Onder begeleiding van de Polderwachter gaat u de natuur in van het land van Anna Haen, onder de rook van Amsterdam over een landweggetje, dwars door het land met onderweg een stoer fort. Tijdens de wandeling krijgt u een spoedcursus polsstok springen en allerlei leuke weetjes over onze mooie Gein.

Duur van de wandeling ongeveer 2 uur (korter kan natuurlijk ook, maar dit is het leukst)

Kosten zijn €10,- per persoon. Minimaal €150 euro of € 250 euro voor een dagdeel ex BTW.

Zangsporen

De polderwachter komt voort uit de onderzoeksopdracht ‘zijn er zangsporen in de Venen?’ Hierbij is aan een aantal kunstenaars gevraagd om op zoek te gaan naar de zangsporen in dit herinrichtingsgebied. ‘Zangsporen’ verwijst naar de cultuur van de aboriginals. Door middel van gezongen overleveringen leren zij hun land kennen en dragen zij die op hun beurt weer over op de volgende generatie. Elke plek, heuvel, bosje of waterpoel heeft zijn eigen geschiedenis en betekenis.

De polderwachter

Om deze bekend te maken bij het publiek heeft Marcel Blekendaal in 2003 de polderwachter geïntroduceerd. Een boswachter zonder bos, maar met weilanden. De polderwachter maakt wandelingen in de polder, op klompen, met een polsstok. Als ‘beeldend kunstenaar’ werkt hij aan de verbeelding van de polder. Niet met objecten, niet met schilderijen, maar met mooie, spannende verhalen en af en toe een indrukwekkende gebeurtenis. Uw ‘beeld van de polder’ zal na de wandeling nooit meer hetzelfde zijn.

De polderwachter is een wandelend kunstwerk en vertelt verhalen. Geïntroduceerd door zijn maker om het landschap niet verder te vullen met fysieke objecten. De polderwachter is even aanwezig, werkt aan een imaginair beeld en verdwijnt dan weer. Hij laat niets anders achter dan zijn voetstappen.

10 jaar wachten

In 2013 bestaat de polderwachter 10 jaar. Dat hebben we gevierd met een feestje op 14 juni, de dag dat de eerste wandeling werd gemaakt. Het werd een zeer geslaagd polder(wachter)festivalletje met goeie muziek, lekkere hapjes, een mooie expositie en natuurlijk sterke verhalen. En na deze dag viel het besluit: we gaan nog even door want de wacht is mooier dan de vangst!

3891 polders

Nederlands enige polderwachter heeft zijn thuisbasis op C-Fordt Maarsseveen aan de rand van de Bethunepolder in Maarssen. In deze polder vinden de meeste activiteiten van de polderwachter plaats. Maar de gastoptredens vinden plaats in alle 3891 polders in Nederland (en daarbuiten).

Door het vele contact met het veld wordt de polderwachter ook regelmatig uitgenodigd door de gemeentes en provincies om als ‘gebiedsexpert’ mee te denken over de toekomst van ons landschap. Om op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie volgt u de polderwachter via de sociale media of kijkt u in zijn agenda.

Contact

T. 0294-288 108
E. info@annahaen.nl

Bezoekadres:
Gein Zuid 23
1391 JE Abcoude

Openingstijden Streekwinkel
en spijslokaal elke dag:

10.00 uur - 17.00 uur

Offerte aanvragen

of bel: 0294-288 108

Anna Haen nieuwsbrief