Schapendrijven

Inleiding

Teambuilding is een manier om als team effectiever te leren functioneren, maar ook een manier om met meer plezier met elkaar samen te werken.
Wilt u op een buitengewoon originele manier als groep inzicht krijgen in uw communicatieve vaardigheden, stijl van leidinggeven/ontvangen en manier van samenwerken? Of wilt u uw relaties een buitengewoon bijzondere belevenis aanbieden? Of wilt u een heerlijk ontspannen uitje met uw collega’s in de buitenlucht? Ga dan onder goede en vooral professionele begeleiding schapendrijven! De workshop schapendrijven is desgewenst te combineren met een vergadering op één van de bijzondere vergaderlocaties nabij Amsterdam.

De workshop Schapendrijven

De workshop bestaat uit diverse onderdelen: een indrukwekkende demonstratie en werken met schapen op verschillende uitdagende manieren. De workshop wordt onder andere verzorgd door
meervoudig Nederlands-, meervoudig Europees- en voormalig Wereldkampioen schapendrijven Serge van der Zweep en/of zijn echtgenote Ellen van der Zweep (drie maal Beste Vrouw van
Nederland en meerdere malen lid van het Nederlands team samen met Serge) maar ook door andere (top) handlers uit het team van Van der Zweep, die allen persoonlijk zijn opgeleid door Ellen en Serge en allen beschikken over buitengewoon niveau.

1. Demonstratie

Tijdens de demonstratie schapendrijven met Border Collies laten we de deelnemers kennismaken met ons, de dieren en vooral de bijzondere sport schapendrijven met Border Collies. We laten zien hoe we onze honden trainen van pup tot volwassen tophond aan de hand van diverse honden van verschillende leeftijden en van verschillend niveau.
De demonstratie wordt voorzien van enthousiast commentaar waarbij we onder andere uitleggen dat communicatie met de hond de belangrijkste pijler is van de training. Bij de jonge, ongetrainde hond is dit vooral non-verbale communicatie (lichaamstaal) en bij de getrainde, oudere hond is dit vooral de verbale communicatie en communicatie door middel van een specifiek hondenfluitje. Maar ook thema’s als passie, ambitie, selectie en doorzetten passeren de revue.
Aan het einde van de demonstratie wordt, op aanvraag, aan alle deelnemers het beruchte hondenfluitje worden uitgereikt. Dit leidt vaak tot humoristische momenten omdat het blazen op dit
fluitje zeer vaak wordt onderschat! De training van deze bijzonder intelligente hond -de Border Collie- voor het drijven van schapen, is een uitstekende metafoor om onder andere de begrippen communicatie, leiding geven en teambuilding in een ongewone context te onderzoeken: heerlijk in de buitenlucht met schapen in plaats van binnen in een kantoor. De diepgang van de workshop wordt in overleg met u bepaald. Dit maakt de workshop geschikt voor zowel entertainment als entertrainment.

2.Werken met schapen

Na de demonstratie worden de deelnemers in groepjes verdeeld. De groepjes gaan bij toerbeurt de uitdaging aan om de schapen behendig over een parcours te drijven. De schapen dienen hierbij als een prachtige spiegel voor de signalen die de deelnemers hen geven!Top samenwerking is een must voor het welslagen van deze opdracht.

3.Het grote finalespel

Een bijzonder en uniek spel waarbij alle deelnemers met schapen en honden één grote uitdaging aangaan!De inhoud is geheim totdat het moment van dit spel aanbreekt. Eén ding staat vast: het is fantastisch! Schapendrijven moet je beleven!Vraag dat maar aan degenen die van het veld komen nadat ze met schapen en/of een Border Collie hebben gewerkt!

Contact

T. 0294-288 108
E. info@annahaen.nl

Bezoekadres:
Gein Zuid 23
1391 JE Abcoude

Openingstijden Streekwinkel
en spijslokaal elke dag:

10.00 uur - 17.00 uur

Offerte aanvragen

of bel: 0294-288 108

Anna Haen nieuwsbrief