Lekker naar buiten, op de fiets, te voet of op het water

Eropuit in ’t Gein

Ontspan, geniet en voel je vrij! Bij Anna Haen vind je de rust en de ruimte om te genieten van elkaar en van de omgeving. Net buiten Abcoude, op nog geen 15 minuten van Amsterdam, ligt het riviertje ’t Gein met de omliggende weilanden. Een prachtig  natuurgebied waar veel te zien en te beleven is. Ook liggen langs het riviertje de Oostzijdse molen (bekend van de schilder Mondriaan) en de Broekzijder molen en veel monumentale boerderijen en op loopafstand liggen het Fort Abcoude en het Fort Nigtevecht, wat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam.

Het riviertje is 6 km lang tussen Abcoude en Driemond. Veel schrijvers, fotografen (Olie) en kunstenaars (Mondriaan) lieten zich hier inspireren. Dit jaar is het 100 geleden dat de kunstbeweging De Stijl werd opgericht en Piet Mondriaan was de belangrijkste vertegenwoordiger er van. Aangezien Piet Mondriaan geïnspireerd werd door Abcoude en het Gein, soms schilderde hij zelfs fietsend, zijn er verschillende activiteiten in Abcoude.

Langs het Gein vindt u verder bijzondere gebouwen en boerderijen zoals boerderij de Anna’s Hoeve (met hun loeiverse yoghurt die we in de streekwinkel verkopen), het bijzondere huis Bijlmerlust, Wilhelminabrug, de verschillende Molens, de Pluktuin van Hartstocht, Kaasboerderij Gein Genoegen, biologische boerderij Hartstocht (waar we ook een toer over het erf verzorgen) en nog veel meer.

Landschapsbeheer

In ‘t Gein zetten veel boeren zich in voor het agrarisch natuur-en landschapsbeheer. Ze beschermen de weidevogels, beheren de bloemrijke slootkanten en landschapselementen zoals poelen, knotbomen of leggen natuurvriendelijke oevers aan. Hierdoor is er genoeg te zien aan flora en fauna in dit prachtige landschap. De vereniging Spaar het Gein stelt zich ten doel de bijzondere landschappelijke, natuurwetenschappelijke en cultuurhistorische waarden van het Geingebied te beschermen en te ontwikkelen.

De buitenlocatie Anna Haen bevind zich midden in dit mooie gebied en is een heerlijk rustpunt tijdens een fietstocht of wandeltocht vanuit Amsterdam of Ouderkerk aan de Amstel.

Kom met de trein naar Abcoude en huur daar een fiets en verken het achterland. U kunt bij fietsenhandel Luc & Ella in Abcoude terecht voor de verhuur van fietsen.

Verken de omgeving

Naast puur en lekker eten hebben we bij Anna Haen ook allerlei activiteiten om te doen of voor onderweg: Waan je Mondriaan en schilder zelf ook de Oostzijdse Molen zoals Mondriaan deed on 1904, ga aan de slag met een Waterdoe kaart en ontdek de flora en fauna in de sloot, speel achterop de fiets de boerenbingo met de kinderen, of speur de weilanden af naar water – en weide vogels met behulp van de vogelzoekkaart, verkrijgbaar in onze streekwinkel.

Kom wandelen en slootje springen met de Polderwachter

U kunt op eigen gelegenheid op pad gaan maar u kunt ook samen met de Polderwachter, Marcel Bleekendaal, het Gein verkennen en leer alles over de flora & fauna en het mooie landschap. De Polderwachter maakt inspirerende wandelingen in de polder en heeft altijd zijn polsstok bij zich. Tijdens de wandeling krijgt u een spoedcursus polsstok springen en met mooie, spannende verhalen en af en toe een indrukwekkende gebeurtenis vertelt hij over de omgeving en landschap. Uw ‘beeld van de polder’ zal na de wandeling nooit meer hetzelfde zijn.

Duur van de wandeling ongeveer 2 uur (korter kan natuurlijk ook, maar dit is het leukst)

Kosten zijn €10,- per persoon. Minimaal €150 euro of € 250 euro voor een dagdeel ex BTW.

Voor meer informatie, neem dan even contact met ons op.

Fiets en wandelroutes:

Hieronder vindt u verschillende fiets- en wandelroutes om de omgeving te verkennen. En kom vooral even langs bij Anna Haen om te genieten van de rust en ruimte onder genot van een kopje koffie met taart, lunch of een picknick. En vul gelijk even uw bidon met gratis kraanwater.

Wandelroutes

Fietsroutes

Varen

Anna Haen ligt aan het riviertje ’t Gein en is bereikbaar vanuit Amsterdam,  Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel en de Vinkeveense plassen.

Komt u per boot of roeisloep? We hebben een kleine steiger maar laat het ons even van te voren weten.

U kunt het Gein ook over het water verkennen met de  sup of kano. Kijk hier voor een route.

Overnachten in het Gein

Wilt u overnachten in het Gein, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

Vanaf 10 juli bij Anna Haen: Trek er op uit en ga lekker  picknicken!

Ga er op uit,  ontspan en geniet! Zoek een plekje in ons weiland tussen de fruitbomen met je blote voeten in het gras. Picknicken kan met z’n tweetjes, met vrienden, de familie, maar ook voor onze zakelijke groepen is de picknick mogelijk.

Wanneer je komt picknicken, kan je bij Anna Haen een gevulde picknickmand vooraf bestellen en afhalen. De picknickmand is gevuld met lekkere biologische streekproducten, maar kan desgewenst ook worden ingevuld of worden aangevuld met gerechten en dranken van onze kaart of uit de winkel.

Voor de kleintjes of de avonturiers hebben we de spannende knapzak.

Boordevol lekkere gezonde lekkernijen!

 

Contact

T. 0294-288 108
E. info@annahaen.nl

Bezoekadres:
Gein Zuid 23
1391 JE Abcoude

Openingstijden Streekwinkel
en spijslokaal elke dag:

10.00 uur - 17.00 uur

Offerte aanvragen

of bel: 0294-288 108

Anna Haen nieuwsbrief