Anna’s Hoeve:

Een bijzonder plekje in een landelijke omgeving

Sinds 1898 boert de familie Hak op de zwitsers aandoende kruisboerderij Anna’s Hoeve in het mooie Gein bij Abcoude. De zwart-bonte koeien van de boerderij produceren de melk voor de lekkerste en romigste Hollandse Witte kaas & (h)eerlijke prijswinnende yoghurt. Henno is tevens voorzitter van de Groene Hart Coöperatie, een groep boeren en telers die gezamelijk ambachtelijk geproduceerde streekproducten verkopen aan winkels en bedrijven. 1 juni 2010 zijn we opgericht met 11 leden, op dit moment zijn we met 27 leden. Ieder lid maakt met veel plezier een kwaliteitsproduct en komt graag in contact met de mensen die onze producten kopen en de winkels die onze producten verkopen.

Bijzondere streekproducten van Anna’s Hoeve – Hollandse Witte en de romigste boeren yoghurt!

Anna Haen - Vergaderen in Amsterdam

Henno maakt fantastische Hollandse Witte: een meikaas. Dat doet hij al ruim zes jaar op zijn boerderij Anna’s Hoeve in Abcoude.Eigenlijk heet deze kaas meikaas. Waarom? Omdat de receptuur van de kaas is ontstaan in de maand mei. Het moment wanneer de koeien van stal komen om vers gras te happen op het land. En van deze melk maak je gewoon de beste graskaas. Henno heeft zijn kaas een andere naam gegeven om verwarring te voorkomen. Want Hollandse Witte is niet alleen in mei verkrijgbaar, maar de hele lente en zomer door.

Smaak:
Hollandse Witte is een heel jong kaasje. De zwartbonte koe is nog niet koud gemolken of er is al kaas van gemaakt. De kaas is binnen 24 uur klaar en blijft door de korte rijptijd een beetje vochtig. Ter vergelijking: een Goudse kaas rijpt minimaal 6 weken. De smaak van de Hollandse Witte is licht zilt en fris zuur. De structuur heeft wel wat weg van mozzarella of feta. Kortom lastig te omschrijven, dus je kunt het beter zelf proeven. Omdat bij de bereiding van de kaas vegetarisch stremsel wordt gebruikt, in plaats van het gebruikelijke stremsel van de lebmaag van kalveren, is de kaas 100% vegetarisch.

Bewaren:
Hollandse Witte is gemaakt van gepasteuriseerde melk en daardoor een paar weken in de koelkast te bewaren. Bescherm de kaas wel tegen uitdrogen.

Boeren Yoghurt van Anna’s Hoeve:

De zuivel van de Groene Hart boeren wordt van A tot Z op de boerderij gemaakt. Alle producenten zijn familiebedrijven, waar met aandacht voor de omgeving en dieren zuivelproducten gemaakt worden van de melk van de eigen koeien. Op de boerderijen kunnen de koeien buiten lopen als het weer het toelaat. Er wordt gewerkt aan natuurbeheer zoals weidevogelbeheer en slootkantenbeheer. Groene Hart zuivel is puur natuur, zonder onnodige toevoegingen.

De Groene Hart zuivel komt van verschillende boerderijen uit het Groene Hart. Boerderij Anna’s Hoeve (familie Hak, Abcoude) levert boerenyoghurt in vier varianten, de dagverse melk (vol en halfvol) en karnemelk komt van De Zuivelboerderij (familie Brandwijk, Alblasserwaard) en de drinkyoghurt in twee varianten komt van Zuivel- en Kampeerboerderij Veldhoeve (familie Veldhuijzen, Zoeterwoude).